Precon - Data modelleren: de sleutel tot succes met Power BI met Peter ter Braake

  • Jaarbeurs MeetUp (in Beatrixgebouw)
  • - uur
00 Maanden
00 Dagen
00 Uren
00 Minuten
00 Seconden

Omschrijving

Power BI is een data visualisatie tool. Met alleen drag-and-drop kan je gave rapporten bouwen. Of komt er meer bij kijken? Bij perfecte gegevens kom je met drag-and-drop heel ver. Maar vaak ook niet. Het beste gegevensmodel voor Power BI is (en is altijd al geweest) een stermodel.

Deze sessie gaat over dimensioneel modelleren en het maken van sterschema’s. Met voorbeelden laten we zien waar sterschema’s echt het verschil kunnen maken. We bespreken waarom een klassieke Excel benadering met het bouwen van een supertabel voor VLOOKUPS niet werkt en de oplossingen. Hoofdzakelijk is dit een sessie over gegevens modelleren en specifiek over dimensioneel modelleren en sterschema’s. Wat zijn feiten, wat zijn measures, wat zijn dimensies en welke tabellen maak je in Power BI om ze goed te gebruiken.

Deze sessie is meest geschikt voor mensen met basiskennis van Power BI maar geen ervaring met gegevensmodelleren. We leren dimensietabellen te maken en feitentabellen. We maken de ideale tabelstructuur om het maximale uit Power BI te halen. Hopelijk is er tijdens deze interactieve dag tijd voor opgaven, dus neem je laptop mee!

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus schrijf je snel in door “Data modelleren (alleen donderdag)” te selecteren in het registratieformulier hieronder.

Schema

  1. Start
  2. Einde

Sprekers

Peter ter Braake

Data Knowledge Company

LinkedIn

Kaarten