Community

Stichting Power BI Gebruikersgroep heeft als doelstelling om een community te bouwen waarin mensen elkaar helpen, leren en inspireren op het gebied van Power BI en dat alles op een laagdrempelige manier.

Het organiseren van avondsessies en de Power BI Gebruikersdagen maken dit mogelijk.  

Avondsessies zijn gratis toegankelijk, omvat doorgaans twee presentaties en wordt mogelijk gemaakt door bedrijven die hun kantoor en catering beschikbaar stellen. 

De Power BI Gebruikersdagen is een jaarlijks evenement waarin vele vrijwilligers, tientallen sprekers en vele partners het mogelijk maken om doorgaans +/- 700 mensen bij elkaar te brengen op ee zaterdag. Power BI wordt gebruikt in het werk, maar het is de passie die dit allemaal mogelijk maakt!

Het plan is ook om in 2024 te starten met lokale kennisdelingssessies, waarin er geen presentaties plaatsvinden, maar de ruimte wordt geboden om elkaar verder te helpen.

 

Sprekers

Kennisdeling speelt een centrale rol en wordt vervuld door sprekers uit het binnen- en buitenland. Dit kunnen medewerkers zijn van Microsoft die speciaal komen overvliegen uit Redmond, maar ook beginners die andere beginners meenemen in alles wat al op hun pad is gekomen tijdens het leren werken met Power BI. Een effectieve manier van leren is namelijk door het uit te leggen aan anderen!

Bijzonder om te vermelden is dat sprekers niet worden betaald voor hun presentaties (precons op de gebruikersdagen uitgezonderd) en doneren dus hun tijd en inspanning aan de community.

Partners

Partners mogen hun producten en diensten profileren op de Power BI Gebruikersdagen bijvoorbeeld op hun stands, in videos tijdens de keynote of logo's op de slides. Ze zorgen voor een belangrijke inkomstenbron om het evenement mogelijk te maken.

PBIG Team

De Stichting Power BI Gebruikersgroep bestaat uit zes enthousiaste bestuursleden. Daarnaast hebben we drie coördinatoren die het bestuur ondersteunen bij reilen en zeilen van de stichting. Bijna wekelijks komen wij online of live samen om elke maand mooie avondsessies te organiseren en 1x per jaar de grote Power BI Gebruikersdagen op te zetten.

Het PBIG bestuur zorgt er ook voor om de onafhankelijkheid zoveel mogelijk te waarborgen, waardoor alle partners, sprekers en bezoeker op een eerlijke manier behandeld worden.

 

PBIG Team