Community

Stichting Power BI Gebruikersgroep heeft als doelstelling om een community te bouwen waarin mensen elkaar helpen, leren en inspireren op het gebied van Power BI en dat alles op een laagdrempelige manier.

Het organiseren van avondsessies en de Power BI Gebruikersdagen maken dit mogelijk.  

Avondsessies zijn gratis toegankelijk, omvat doorgaans twee presentaties en wordt mogelijk gemaakt door bedrijven die hun kantoor en catering beschikbaar stellen. 

De Power BI Gebruikersdagen is een jaarlijks evenement waarin vele vrijwilligers, tientallen sprekers en vele partners het mogelijk maken om doorgaans +/- 700 mensen (In 2024 was dit meer dan 1000) bij elkaar te brengen op een zaterdag. Power BI wordt gebruikt in het werk, maar het is de passie die dit allemaal mogelijk maakt!

Het plan is ook om in 2024 te starten met lokale kennisdelingssessies, waarin er geen presentaties plaatsvinden, maar de ruimte wordt geboden om elkaar verder te helpen.

 

Sprekers

Kennisdeling speelt een centrale rol en wordt vervuld door sprekers uit het binnen- en buitenland. Dit kunnen medewerkers zijn van Microsoft die speciaal komen overvliegen uit Redmond, maar ook beginners die andere beginners meenemen in alles wat al op hun pad is gekomen tijdens het leren werken met Power BI. Een effectieve manier van leren is namelijk door het uit te leggen aan anderen!

Bijzonder om te vermelden is dat sprekers niet worden betaald voor hun presentaties (precons op de gebruikersdagen uitgezonderd) en doneren dus hun tijd en inspanning aan de community.

We zijn enorm dankbaar voor de toewijding van onze sprekers, die belangeloos hun tijd en expertise delen om onze evenementen mogelijk te maken. Het is inspirerend om te zien hoe deze professionals hun passie en kennis over Power BI met anderen delen. .

Partners

Partners mogen hun producten en diensten profileren op de Power BI Gebruikersdagen bijvoorbeeld op hun stands, in videos tijdens de keynote of logo's op de slides. Ze zorgen voor een belangrijke inkomstenbron om het evenement mogelijk te maken.

Dankzij de bijdragen van onze partners kunnen we hoogwaardige presentaties, workshops en netwerkmogelijkheden bieden die deelnemers helpen om het meeste uit Power BI te halen. Bovendien bieden ze vaak waardevolle inzichten, tools en oplossingen die de Power BI-ervaring nog verder verbeteren. We zijn trots om samen te werken met deze bedrijven en kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten om de Power BI-gemeenschap te ondersteunen en te laten groeien.

Partners

PBIG Team

De Stichting Power BI Gebruikersgroep bestaat uit zes enthousiaste bestuursleden. Daarnaast hebben we drie coördinatoren die het bestuur ondersteunen bij reilen en zeilen van de stichting. Bijna wekelijks komen wij online of live samen om elke maand mooie avondsessies te organiseren en 1x per jaar de grote Power BI Gebruikersdagen op te zetten.

Het PBIG bestuur zorgt er ook voor om de onafhankelijkheid zoveel mogelijk te waarborgen, waardoor alle partners, sprekers en bezoeker op een eerlijke manier behandeld worden.

 

PBIG Team

Video Impressies

Ontdek de kracht van Power BI tijdens onze opwindende Power BI Gebruikersdagen! Onze evenementen zijn ontworpen om jouw kennis en vaardigheden in Power BI naar een hoger niveau te tillen. Bekijk onze video's om een glimp op te vangen van wat je kunt verwachten: boeiende presentaties van experts, hands-on workshops, en waardevolle inzichten van professionals die de kracht van Power BI dagelijks benutten.

Of je nu een doorgewinterde Power BI-gebruiker bent of net begint, onze Gebruikersdagen bieden iets voor iedereen. Ontdek nieuwe functies, leer best practices en deel ervaringen met een levendige gemeenschap van Power BI-enthousiastelingen en experts.

Mis deze kans niet om jezelf onder te dompelen in de wereld van gegevensanalyse en inzichten. Bekijk onze video's en reserveer nu je plek op onze volgende Power BI Gebruikersdag!

Videos