Henk Vlootman

Henk Vlootman is een senior Power Platform, Power BI & Excel business consultant, spreker, schrijver en trainer. Sinds 2013 ontvangt Henk jaarlijks de Microsoft Most Valuable Professional (MVP) in de categorie Data Platform; een prestigieuze prijs voor zijn expertise en leiderschap.

In 2018 richtte Henk samen met Michiel Rozema, eveneens een Data Platform MVP, Quanto, Collective Analytics op. Quanto is gespecialiseerd in het implementeren van Power BI / Power Platform oplossingen in middelgrote en grote organisaties. In de visie van Quanto behoort het vakgebied Business Intelligence niet persé tot het domein van de ICT, maar dient ook het Business domein evenredig vertegenwoordigd te zijn. Een nauwe samenwerking tussen business units en technische resources resulteert in een collectieve analytische manier om (business)inzichten en data-gedreven organisaties te creëren, waarbij data voordeel toevoegt aan alle delen van de organisatie. Quanto biedt niet alleen technische ondersteuning, maar heeft ook projectkennis om grote Power BI / Power Platform-implementaties met succes te af te ronden.

Quanto organiseert de Power BI Summer School, een jaarlijks internationaal 3-daags evenement over Power BI ergens aan het Nederlandse strand. Quanto verzorgt verschillende open, in-company of online Power BI en Power Platform trainingen. Hij is mede oprichter en oud-voorzitter van de Power BI gebruikersgroep Nederland.

Daarnaast is Henk auteur van een Power BI, drie Excel en twee Power Pivot boeken. Henk schreef ook een hoofdstuk in het boek “Insights, a Microsoft MVP guide to the best parts of Excel” (Holy Macro! Books, 2020,). Het nieuwste boek van Henk en Michiel heet “Extreme DAX” (Pack publishing, 2022). Henk schrijft ook regelmatig blogs, onder andere op de Quanto blogsite www.quanto-blog.eu.

Sinds 1992 werkt Henk in het bedrijfsleven met Microsoft-technologieën. Henk heeft zich gespecialiseerd in het structureren van Excel en Power Platform modellen.

De ideeën van Henk over het verbeteren van workflows door het gebruik van geavanceerde technologieën zijn gebaseerd op praktijk cases in zakelijke gebieden. Als adviseur, mentor en trainer heeft Henk ruime ervaring in het bouwen van bruggen naar moderne data-gedreven bedrijfsstructuren.

Go back

Sessions