Event description

Tegenwoordig zit veel data in SAAS oplossingen in de cloud. Denk aan Salesforce, Exact Online en Dynamics 365. Om deze data te gebruiken in Power BI moet je connectie leggen met de data via een Web API (Web Service). Dit kan uitdagend zijn als je dit nog nooit gedaan hebt.

Op woensdag 6 oktober* om 20.00 laat Arthur Graus ons in een avondsessie stap voor stap zien wat je moet doen en welke onderwerpen je moet vermijden om succesvol met een Web API te werken in Power BI.

De volgende onderwerpen komen tijdens de sessie aan bod:

  • Introductie Web API’s: dataformaat JSON/XML, REST API
  • Paging: vaak kun je niet alle data in een keer op halen en moet je de Web API meerdere keren aanroepen pagina voor pagina.
  • Custom Functions in M: de bouwblokken voor iedere Web API call
  • Incremental Refresh: aangezien het ophalen van alle data erg langzaam kan zijn via een Web API is het aan te raden om alleen de nieuwe data in te laden.
  • Authenticatie m.b.v. API Token of OAuth (Access Token)

Na afloop (rond 21.00) vindt er een virtuele borrel plaats. Je bent dus welkom om nog even te blijven hangen!

De sessie vindt plaats via een reguliere Microsoft Teams meeting. Door je aan te melden geef je toestemming dat jouw emailadres zichtbaar is voor de andere deelnemers. De sessie wordt opgenomen en gepubliceerd via ons YouTube-kanaal. Mocht je liever niet in beeld komen, dan kun je jouw camera uitschakelen. Geen bezwaar? Zet dan je camera aan, om op die manier de interactie te verhogen.

Registreer je nu hieronder. Na aanmelding ontvang je voor aanvang van het evenement een uitnodigingslink voor de sessie.

Om de sessie beheersbaar te houden zijn het aantal beschikbare kaarten beperkt.

* Oorspronkelijk stond deze sessie gepland op 29 september.

Register