Event description

Een week na de meeting van aanstaande woensdag bij Centric hebben we alweer een nieuwe avond gepland! Ook dit jaar worden we weer gastvrij ontvangen door Macaw en wel in hun gloednieuwe kantoor op donderdag 6 juli. Het wordt een technische en leerzame avond over DAX en Time Intelligence, waarbij jouw hersencellen nog enkele overuren zullen gaan maken.

Vanaf 17:00 ben je van harte welkom aan de Taurusavenue 16E in Hoofddorp. Het ligt dichtbij het treinstation van Hoofddorp en het wordt dan ook aangeraden om met de trein te komen, zodat jij de files kunt vermijden. Bij registratie moet je ook aangeven of je van plan bent om met de auto te komen. Meer informatie over het parkeren staat onderaan deze pagina.

Bij binnenkomst staat er een overheerlijk koud en warm buffet klaar welke speciaal verzorgd is door Macaw’s eigen chef. Deze serveert dagelijks groen, gezond en verantwoord eten voor de medewerkers van Macaw en wij mogen dit als gasten dus ook gaan ervaren. Zorg dus dat je op tijd bent en praat lekker bij met andere Power BI liefhebbers.

Om 18:00 trappen we de avond af met een welkomstwoord vanuit de Power BI Gebruikersgroep (Chris Woolderink) en Macaw (Dave Ruijter).

Vervolgens begint Arthur Graus, Microsoft Certified Trainer, die jullie gaat meenemen in een reis door de Time Intelligence. Power BI maakt het heel gemakkelijk om data uit diverse bronnen aan elkaar te koppelen en te visualiseren in een rapport. Om nog meer inzicht uit je data te halen kun je DAX measures maken om data met elkaar te vergelijken en trends te identificeren. Denk hierbij aan groei t.o.v. vorige maand/kwartaal/jaar of een YearToDate (optelling vanaf begin van het jaar). In deze sessie zal Arthur jou in een rustig tempo laten zien hoe deze Time Intelligence formules werken en wat hierbij de toegevoegde waarde is van een aparte datum-tabel. Deze sessie is in het Nederlands.

Na een kwartier pauze is het de beurt aan onze internationale spreker Alberto Ferrari. Hij is o.a. de auteur van de Microsoft Press boeken “Advanced DAX” en “Analyzing Data with Power BI and Power Pivot for Excel” en was recentelijk nog spreker op de Microsoft Data Insights Summit. Alberto gaat verder in op Time Intelligence en begint waar Arthur is gestopt (uiteraard wel in het Engels). Het is belangrijk dat je een goede bak koffie hebt gedronken in de pauze, want vrij snel zal Alberto de diepte ingaan, want zoals wij van hem gewend zijn kent hij de fijne kneepjes van het vak en gaat hij door tot aan het laagste detailniveau. Tot slot krijg je de mogelijkheid om nog allerlei vragen te stellen. Alberto zit altijd dichtbij het vuur, dus maak gebruik van deze kans!

De verwachting is dat we gaan borrelen rond 20:30. Ook is er dan de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen van het nieuwe pand van Macaw, waarin verschillende inzichten over duurzaamheid en werk- en leefklimaat zijn gecombineerd.

Het belooft dus weer een interessante avond te worden. Schrijf je snel in, want we hebben ruimte voor maximaal 70 bezoekers, dus op=op!

Speakers

Arthur Graus

  • Arthur Graus
  • Power BI | SharePoint | Office 365 / Training / Consultancy

More

Parkeren De parkeergarage op de Taurusavenue vind je door in de navigatie Taurusavenue 18 aanhouden. Na het gebouw van Bosch Siemens (gebouw met B/S/H/, Siemens, Neff en Inspiratiehuis op de gevel) ga je (voor het ANWB gebouw) bij de P rechtsaf de parkeergarage in: Bij de slagboom aanbellen bij Macaw. Na de slagboom sla je linksaf en rijd je helemaal door naar het eind, waar je de Macaw plekken vindt. Daar vind je ook de ingang naar ons gebouw. Neem de lift (of de trap) naar de 4e verdieping waar een hostess je zal ontvangen. Openbaar Vervoer Macaw's nieuwe pand ligt vlak naast het NS-station van Hoofddorp en is dus goed met het openbaar vervoer bereikbaar. Locatie NOW gebouw Taurusavenue 16E 2132 LS Hoofddorp​