Event description


Er staat weer een nieuwe sessie op het programma voor de Power BI Gebruikersgroep. De avond staat geheel in het teken van data modellering. Misschien heb je bijvoorbeeld wel een idee wat een sterschema is, maar wellicht ook helemaal niet. En als je weet wat het is, hoe kom je dan daartoe?

We mogen ons wederom “High in the Rotterdam Sky” begeven dankzij onze sponsor Motion10.

Chris Woolderink trapt de avond af met een presentatie over Dimensionaal Modelleren en Power BI. Het doel is om een context te schetsen waarom en hoe je kunt modelleren in Power BI en om alvast een aanloop te maken naar het volgende hoofdprogramma:

Data Modelstorming: From Business models to BI models (in English)  (Lawrence Corr)
“In this lively session Lawrence Corr shares his favourite collaborative modeling techniques – described in books such as ‘Business Model Generation’ and ‘Agile Data Warehouse Design’ – for actively involving business stakeholders in defining their data needs. You will hear how narrative, visual thinking, 7Ws and lots of Post-it ™ notes can get everyone thinking dimensionally, creating better BI data models and making super toast.”

Lawrence is gerenommeerde internationale business intelligence consultant en de auteur van Agile Data Warehouse Design: Collaborative Dimensional Modeling, from Whiteboard to Star Schema, een Amazon #1 bestseller in data warehousing en database design. Hij is een populaire keynote spreker op BI conferenties in Amerika, Canada, Europa en Zuid-Afrika.

Na afloop van zijn presentatie beginnen we met een open discussie in de speciale Motion10 arena. Het thema is: Power BI: First Build, Then Think -or- First Think, Then Build? Denken we dat de methode van Lawrence een meerwaarde kan bieden voor het maken van Power BI modellen. Of willen we juist gelijk naar die bronnen connecten en is dat juist de kracht is van Self Service BI? We horen graag jouw mening!

Voor degene die geinteresseerd is in een dimensional modelling training en om de BEAM-technieken te oefenen, dan kun je van 28 t/m 30 maart deelnemen aan de cursus Agile Data Warehouse Design in Rotterdam via BI-Podium.

Speakers

Downloads

Dimensional Modelling in Power BI(zip)(pdf)

More

Waar kan ik het beste parkeren? U kunt op eigen kosten parkeren in de Q-park parkeergarage van 'De Rotterdam'. Waar vind ik het kantoor van Motion10? Bij aankomst in de centrale hal van "De Rotterdam" neemt u de roltrap naar de eerste verdieping. Bij de telefoonpaal belt u aan bij Motion10 en vervolgens neemt u de lift naar de 42e verdieping.