Event description

De Power BI Gebruikersgroep krijgt eindelijk voeten aan de grond in het noorden van Nederland. We gaan nu dus een keer op reis naar het Hoge Noorden, in plaats van het gebruikelijke Wilde Westen ;-).

De avondsessie vindt plaats bij Ilionx in Groningen op donderdag 27 februari en staat in het teken van hoe je Power BI met Power Apps en Power Automate kunt laten samenwerken.

Om 17:30 ben je van harte welkom en er staat ook een warme maaltijd voor jou klaar.

Om 18:30 wordt de avond afgetrapt door Chris Woolderink van de Power BI Gebruikersgroep, en daarna volgt een korte introductie door Ilionx.

Joost van Rossum, BI Consultant bij Ilionx en Data Platform MVP, start om 18:40 en hij laat ons zien hoe PowerApps je kan helpen in het vakgebied van Business Intelligence en Data Warehousing. Met PowerApps kunnen we in Power BI nu ook eindelijk tweerichtingsverkeer creëren. Ideaal om in een Power BI rapport direct je forecast in te kunnen vullen of om what-if analyses te kunnen maken. Daarnaast kunnen we nu ook die typische lijstjes-bronnen in bijvoorbeeld Excel en CSV aanpakken die vaak te klein om hier heuse enterprise applicaties van te maken. Dit soort bronnen zijn vaak iets te flexibel of veranderlijk voor een stabiel dataproces. Door op deze data een PowerApp te genereren blijft het dataformaat stabiel, maar kan de business wel zelf eenvoudig de lijstjes beheren.

Rond 19:30 hebben we een korte pauze en daarna start Ynte Jan Kuindersma, Senior Technology Advisor en Developer bij BIRD Automation, zijn sessie over Power Automate. Hij laat zien hoe Power BI kan worden gecombineerd met Power Automate, dat “vroeger” ook bekend was onder naam onder de Flow. Hierin kun je bijvoorbeeld de Alerts in Power BI Dashboards uitbreiden met elke denkbare reactie die via de connectoren van Microsoft mogelijk worden gemaakt. Voorbeelden zijn Office 365 Mail en Agenda, SQL Server, SMSSharepoint, TwitterWordPress, Planner etc. Of je kunt Power BI web datasets regelmatig updaten met een bepaalde tijdsinterval of na een bepaalde gebeurtenis in je mailbox of database. Als voorbeeld zal een streaming dataset worden geüpdatet zodra in een Azure SQL Server records opduiken die binnen 7 dagen moeten worden afgehandeld.

We verwachten dat de sessies om 20:30 zijn afgelopen en daarna is er de mogelijkheid om onder het genot van een drankje bij te praten met andere Power BI geinteresseerden.

Er zijn deze keer een nog beperktere aantal kaarten beschikbaar. Schrijf je dus alleen in als je echt van plan bent te komen, dit om andere mensen de kans te geven om er wel bij te zijn en om voedselverspilling tegen te gaan.

Register