Event description

De Power BI Basis voor Financials

Veel financials zijn inmiddels een groot deel van hun werkzaamheden in Power BI gaan doen. En dat is niet zonder reden: als het aankomt op het produceren en presenteren van Management Informatie heeft dat ook echt de toekomst!

Deelnemers zullen tijdens deze training de basis van Power BI leren waarbij de financial als uitgangspunt zal worden genomen. We gaan dus aan de slag met het ophalen en transformeren van data, het verrichten van analyses met behulp van de DAX taal en het maken van visualisaties. Daarmee zullen de deelnemers in 1 dag met Power BI in de volle breedte kennismaken.

We beginnen de dag met verschillende ongestructureerde gegevens, zowel op het gebied van realisatie als op het gebied van budget. Aan het einde van de dag hebben deelnemers hiermee een robuust datamodel inclusief berekeningen ontwikkeld waarmee realisatie tegen budget kan worden afgezet. Daarbij zullen de best practices voor het ontwikkelen van een financieel datamodel worden

toegepast. Vervolgens zal dit zodanig worden gevisualiseerd dat het voor rapport gebruikers in één oogopslag duidelijk is hoe de organisatie presteert. En is er mogelijkheid tot interactie zodat rapport gebruikers zelf ook analyses kunnen verrichten.

Tijdens de training zal theorie worden afgewisseld met voldoende hands-on oefeningen zodat deelnemers de kans krijgen om te leren Power BI ook echt in de praktijk toe te passen. En natuurlijk is dit voor financials gelijk ook een kans om PE punten te behalen!

Marnix Jansen
Marnix heeft bedrijfskunde gestudeerd en is opgeleid tot Register Controller. Hij begon zijn werkzame leven als Consultant bij PriceWaterhouseCoopers. Vervolgens is hij als Management Accountant en Business Controller verantwoordelijk geweest voor het realiseren en presenteren van Management Informatie bij veel verschillende organisaties. Hij is een early adopter van Power Query en Power Pivot en heeft vanaf het begin met Power BI gewerkt.
In 2018 is Marnix een Adviesbureau gestart, Minova, dat zich richt op het ondersteunen van organisaties bij het verkrijgen van inzicht in hun business met behulp van Power BI.

Peter van den Bos
Peter van den Bos is een Business Intelligence (BI) Consultant en eigenaar van Dutch BI Geek. Hij is een ervaringsdeskundige op het gebied van BI, met als expertise Microsoft BI Stack en DAX. Al tien jaar doet hij dit werk met veel passie en houdt hij zichzelf constant scherp, omdat hij nooit een complexe uitdaging uit de weg gaat. Tips & tricks op het gebied van BI deelt hij op zijn online platform (www.dutchbigeek.nl) d.m.v. blogs, vlogs én trainingen. Dit is dan ook iets waar hij energie van krijgt; kennis overbrengen naar mede geïnteresseerde. Verwacht dus een enthousiaste spreker die waardevolle kennis kan overbrengen vanuit het werkveld.

Prijs: € 350 ex BTW.

Registratie: Selecteer in onderstaand formulier “Precon – Basis voor Financials (alleen donderdag)” en klik op “Bestellen”.

Register