Event description

Titel: Doe meer met DAX!

Sprekers:

Michiel Rozema (Quanto)

Henk Vlootman (Quanto)

Prijs: 400 euro excl BTW

DAX-functies zijn een essentieel onderdeel van een Power BI-model. Maar werken met DAX kan frustraties opleveren. Maak je wel eens DAX-measures, maar weet je niet of de resultaten wel echt kloppen? Levert een DAX-functie een ander resultaat dan je verwacht? Of heb je het gevoel dat je slechts een fractie van de mogelijkheden van DAX gebruikt? Dan is deze PreCon workshop voor jou!

Met deze workshop doe je fundamentele kennis op van hoe DAX werkt. En net zo belangrijk, je leert hoe je concrete business-vraagstukken vertaalt naar berekeningen in DAX. We nemen je mee op reis om het uiterste uit DAX te halen. We beginnen met uitleg van verschillende contexten die van toepassing zijn op en in DAX-functies. Ook behandelen we tabelfuncties, DAX variabelen en andere geavanceerde DAX-onderwerpen. Vervolgens duiken we in een concrete, complexe toepassing.

Agenda:

· Introductie

· DAX context, filters, en CALCULATE

· Tabelfuncties, DAX-variabelen, tabelaggregaties en tabelfilters

· Toepassing: analyse van een vastgoedportfolio. Complexe DAX-berekeningen worden gebruikt om de financiële kentallen voor een lange-termijn belegging te berekenen èn te optimaliseren.

Na deze dag heb je geleerd dat je met DAX veel meer kunt dan je tot nu toe hebt gedaan. Je hebt de instrumenten in handen om zelf complexe vraagstukken aan te pakken: doe meer met DAX!

Het aantal beschikbare stoelen zijn beperkt en schrijf je daarom snel in door  “Precon – Doe meer met DAX! (alleen donderdag)” te selecteren in onderstaand registratieformulier.

Register