Event description

Beste Power BI-liefhebber,

Inmiddels zijn we weer op adem gekomen na de virtuele Power BI Gebruikersdag en hebben tot aan het einde van dit jaar een hele bijzondere serie van vier online avondsessies ingepland, welke om de twee weken plaatsvinden.

Het thema van deze serie is Power BI External Tools, een recente ontwikkeling waardoor het mogelijk is om zelf tools te ontwikkelen of integreren binnen Power BI Desktop.

We starten al aankomende donderdagavond 5 november met niet zomaar iemand: Marco Russo. Samen met Alberto Ferrari is hij auteur van Definitive Guide to DAX en hun SQLBI nieuwsbrief heeft inmiddels al meer dan 100.000 subscribers. In de avondsessie laat hij aan ons laat zien hoe je DAX Studio kunt gebruiken als External Tool om jouw DAX code te schrijven en te optimaliseren.

Op donderdagavond 19 november hebben we niemand minder dan Christian Wade als gast. Hij is Principal Program Manager bij Microsoft en verantwoordelijk voor de enterprise modeling features van Power BI en Azure Analysis Services. We zijn dan ook erg blij dat hij tijd voor ons heeft vrijgemaakt om voor hem een ochtendsessie en voor ons dus een avondsessie in te plannen. Live vanuit Amerika laat hij in het eerste half uur zien hoe je vanuit Power BI Desktop met ALM Toolkit een tabular model kunt deployen. In het tweede blok krijg je de unieke kans om zelf vragen te stellen aan Christian en dit mag zowel over ALM Toolkit of meer algemenere vragen zijn. Mis deze kans dus niet!

Op donderdagavond 3 december hebben we Daniel Otykier bereid gevonden om te presenteren. Hij is de maker van Tabular Editor en laat speciaal aan ons zien hoe je Tabular Editor in Power BI Desktop kunt inzetten om jouw productiviteit een enorme boost te geven. Indien je nog niet veel gewerkt hebt met Tabular Editor, dan moet je echt deze sessie echt bijwonen.

Op woensdag 16 december (dus niet op donderdag) hebben we na alle bovenstaande internationale toppers onze eigen topper Marc Lelijveld op het programma staan. Ook hij heeft een eigen External Tools ontwikkeld: Model Documenter. Zoals de naam al suggereert biedt dit een interessante manier om snel inzicht te krijgen in de structuur van jouw datamodel.

Alle sessies beginnen om 20:00 en duren ongeveer een uur.

Voor elke avondsessie moet je je apart inschrijven. Dit kan gratis via onderstaande “Tickets” links.

Na registratie zul je maximaal een uur vvan tevoren, dus om 19:00, een link ontvangen waarmee je toegang krijgt tot de online avondsessie.

Register