Event description

Na ons eerste online bijeenkomst op 11 en 12 mei zetten we nu een volgende stap: de eerste online en hands-on meeting! Op 7 juli laat Philipp Lenz je zien hoe je Power BI kunt combineren met Azure Cognitive Services. Cognitive Services zijn makkelijk toegankelijke AI-services gericht op een aantal veel voorkomende scenario’s. Let op: dit is geen sessie om achterover te zitten en te luisteren. Je zult zelf actief aan de slag moeten!

Philipp geeft een introductie in Azure Cognitive Services in combinatie met Power BI rond het scenario sentimentanalyse in tekst. Het is een eenvoudig, maar realistisch scenario: elk bedrijf ontvangt reacties van klanten, zowel via email als per telefoon. De stemming van de klant kan gewoonlijk alleen subjectief worden bepaald op basis van de laatste contacten. Met Cognitive Services in Azure kun je dit beter doen en alle beschikbare gegevens analyseren om tot een objectievere vaststelling van het humeur van de klant te komen. En natuurlijk kan de reactie naar de klant daarop worden aangepast…

Voor deze sessie heb je naast Power BI Desktop ook een (gratis) Azure tenant nodig. Als je deze niet hebt en niet kunt opzetten, zal Philipp proberen je toegang te geven tot zijn Azure omgeving. De sessie wordt gehouden via Microsoft Teams. Omdat het om een hands-on sessie gaat, is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 20. Bij grote belangstelling kijken we in overleg met Philipp of we de sessie kunnen herhalen.

Deze sessie vindt plaats op dinsdag 7 juli van 19.00 – 20.00 uur. Geef bij aanmelden op of je beschikt over een eigen Azure omgeving.

Register

Schedule

7 July 2020
19:00
20:00