Event description

We zijn weer op adem na de Power BI Gebruikersdag en op donderdag 17 mei zijn we weer te gast bij Ilionx in Utrecht.

Power BI op zichzelf is een krachtige tool. Echter is het ook mogelijk om het te combineren met andere Microsoft technologieën.

De eerste presentatie gaat over Power BI in combinatie met Machine Learning en wordt verzorgd door Bertil Bor van Ilionx. Power BI biedt steeds meer mogelijkheden om Machine Learning toe te passen in rapportages. Clustering en forecasting is nu “standaard” functionaliteit, via R integratie kun je eigen modellen interactief toepassen en ook integratie met Azure Machine Learning is mogelijk. Maar wat is de toepasbaarheid hiervan? Welke architectuur heb je nodig om dit optimaal werkend te krijgen? Tijdens deze presentatie delen wij de ervaringen van de data scientists van ilionx in het praktisch toepassen van Machine Learning in Power BI.

Daarna neemt Erwin Slob het stokje over. Hij is een freelance Business Intelligence consultant met ruime ervaring in het hele BI-spectrum, met als specialiteit Microsoft tooling. Hij zag op Power BI World Tour in Londen enkele interessante toepassingen van Power BI en heeft op basis van de introductie die hij daar zag met betrekking tot PowerApps een interessante sessie uitgewerkt. In deze sessie wordt PowerApps ingezet in combinatie met Power BI om te zien hoe zonder te programmeren via Power BI terug geschreven kan worden in een database. Het terugschrijven van gegevens in een datawarehouse via Power BI is veel gevraagd en kan dus al gerealiseerd worden!

Door middel van een concrete casus wordt het nut van het terugschrijven in een databron gepresenteerd en middels een live demo uitgevoerd. Het programma bestaat uit:
PowerApps introductie (inclusief toelichting op de Common Data Service)
Bouwen van een app in PowerApps
• Uitleg + demo m.b.t. het integreren van PowerApps in Power BI

Speakers

Erwin Slob

  • VisionBInaires
  • Freelance Business Intelligence consultant