Event description

Beste Power BI fans,

De vakantie zit er weer op, het “normale leven” gaat weer beginnen. En dus hebben we ook weer de Power BI Gebruikersgroepactiviteiten opgestart.

Donderdag 7 september is er weer een interessante Power BI gebruikersgroepavond. Dit keer zijn we te gast bij Sogeti in Vianen. Robin Neven en Peter Rombouts zullen een presentatie geven van een Power BI Embedded project dat zij onlangs hebben afgerond. En we hebben Kasper de Jonge van Microsoft te gast die ons bijpraat over de laatste ontwikkelingen in Power BI!

Robin Neven en Peter Rombouts – Sogeti
In deze sessie over Power BI Embedded zullen Riobin en Peter de volgende onderdelen bespreken.
• PBIE theorie (Robin)
• Power BI Desktop configuratie voor Embedded (Robin)
• Het embedding proces m.b.v. Azure (Peter)

Kasper de Jonge – Senior Program Manager Power BI – Microsoft
Met wekelijkse en maandelijkse updates zijn er veel nieuwe Power BI features om te bespreken. In deze sessie zal Kasper een overzicht geven van de nieuwste functionaliteit en hij zal ook vooruit kijken.
De onderwerpen zijn onder meer: collaboration features in de Power BI service, authoring and modeling features in Power BI Desktop, mobiele toepassingen, en nieuwe zaken voor ontwikkelaars.
Kortom, meer dan voldoende redenen om er bij te zijn deze avond!

De avond ziet er als volgt uit:
17:30    Ontvangst en diner
18:30    Sogeti – Power BI Embeded Praktijkcase
19:15    Community inbreng (zie oproep)
19:30    Pauze
19:45    Kasper de Jonge – Power BI roadmap
20:45    Borrel en netwerken
21:30    Afsluiting

OPROEP:
Zoals bij de vorige avonden al gezegd is, en dat willen we hier herhalen, zouden we het heel leuk vinden als we ook leden van de gebruikersgroep het woord kunnen geven. Als je een Power BI tip hebt, een mooi dashboard hebt gemaakt, een interessante dataset ergens hebt gevonden of iets anders over Power BI wilt delen met de anderen, dan nodigen we je van harte uit om dit op deze avond te doen. Het hoeft geen lange presentatie te zijn. 5 minuten met of zonder laptop, het is allemaal welkom.  Stuur even een mailtje aan edgar (apestaartje) pbig.nl, en we plannen het in.

Aanmelden voor de avond kan zoals gebruikelijk via de EventBrite link op deze pagina.

Zie routebechrijving hiernaast onder het kopje Downloads.

We zien je graag op donderdag 7 september!

Speakers

Robin Neven

  • Sogeti
  • Young Professional Business Intelligence & Analytics