Event description

Komende donderdag 24 juni om 19:45 staat er een nieuwe virtuele avondsessie op het programma.

We beginnen dus iets eerder dan je van ons gewend bent, maar dat heeft een speciale reden. We hebben namelijk een leuk en leerzaam voorprogramma voor jou in petto: Varisha Gokoel van Royal Floraholland gaat 8 Tips & Tricks voor gebruiksvriendelijke Power BI rapporten met ons delen. Hier zitten ongetwijfeld enkele praktische en nuttige tips tussen die je aan het denken gaat zetten of de volgende dag al kunt gaan toepassen.

Het hoofdprogramma gaat starten om 20:15 en is een sessie specifiek voor de financials in onze gebruikersgroep. Leo Buijtelaar gaat ons meer vertellen over Financiële rapportages met Power BI. Tijdens deze sessie wordt je geïnformeerd op welke wijze Power BI ingezet kan worden om financiële rapportages te laten automatiseren door uw eigen mensen.

Waar u in het verleden IT expertise nodig had voor het ontsluiten van data uit bronsystemen, kan dit tegenwoordig op Finance afdelingen plaatsvinden. Waar uw mensen in het verleden veel tijd nodig hadden om diverse bestanden te combineren, kan dit tegenwoordig eenvoudig geautomatiseerd worden. Waar Excel in het verleden problemen had met de grootte van uw bestanden, is dit tegenwoordig met Power BI geen beperking meer.

Leo heeft onderstaande onderwerpen op de plank liggen waarmee hij jou kan laten zien:

  • dat valuatakoersen automatisch bij de ECB opgehaald kunnen worden.
  • dat je automatisch controles kunt uitvoeren op de volledigheid van stamgegevens (master data).
  • dat verschillende ERP systemen automatisch ingelezen kunnen worden.
  • dat het mogelijk is om alternatieve grootboek hiërarchieën te gebruiken zonder Excel-functies zoals VLOOKUP.
  • dat je intercompany saldi automatisch gecontroleerd kunnen worden.
  • hoe je verschillende bedrijven kunt consolideren.
  • dat jaarbudgetten op basis van historische cijfers automatisch over periodes verdeeld kunnen worden.

Deze sessie is speciaal bedoeld voor Finance professionals (Finance Control & Business Control). De nadruk ligt niet op techniek, maar op de toepassing van moderne hulpmiddelen zonder dat diepgaande technische kennis vereist is.

Na afloop, naar verwachting rond 21:15, vindt er een optionele virtuele borrel plaats, zodat je ook nog even gezellig kunt bijpraten met elkaar.

De sessie gaat plaatsvinden via een reguliere Microsoft Teams meeting. Door je aan te melden geef je toestemming dat jouw emailadres ook zichtbaar is voor alle andere bezoekers.

Ook wordt er een opname gemaakt van de sessie en gepubliceerd via ons YouTube-kanaal. Mocht je liever niet in beeld komen, dan kun je beter jouw camera uitschakelen. Mocht je hier geen bezwaar tegen hebben, dan moedigen we aan de camera aan te zetten om op die manier de interactie te verhogen.

Om het beheersbaar te houden via Teams betekent het wel dat ook het aantal beschikbare kaarten beperkt zijn.

De registratie is nu geopend. Na aanmelding ontvang je voor aanvang van het evenement een Teams meeting invite.

Register