Event description

Op donderdag 29 november 2018 organiseert de Power BI Gebruiksgroep een afscheidsavond in het kader van het vertrek van onze eigen Nederlandse Data Dude, Jeroen Ter Heerdt, naar Amerika. De avond, inclusief een maaltijd, wordt je aangeboden door Van Lanschot Kempen (Leonardo da Vinciplein 60, ’s-Hertogenbosch, naast het station). Het aantal deelnemers is gelimiteerd, dus meld je snel aan.

Michiel Rozema en Henk Vlootman praten jullie bij over hoe je in Power BI financiële overzichten maakt. Veel organisaties zijn gewend aan financiële overzichten in Excel. Leesbaar voor de financial, maar minder toegankelijk voor management. Hoe maakt je gebruik van de visuele kracht van Power BI om zowel inzichten te geven als gedetailleerde informatie te leveren?

Jeroen heeft een nieuwe uitdaging binnen Microsoft gevonden, die hem dichter bij het Microsoft vuur in Redmond USA brengt. Jeroen komt graag nog een laatste keer bij ons langs om de gebruikers van Power BI te laten genieten van zijn kennis en inspiratie over data. Hij heeft voor deze gebruikersavond gekozen om te spreken over Datavisualisatie. Het maken van een goede datavisualisatie lijkt eenvoudig, maar is toch lastig. In deze sessie gaat Jeroen in op wat datavisualisatie eigenlijk is, en hoe het ontstaan is. Daarnaast onderzoekt hij de ontwikkelingen op dit gebied en geeft hij je handvatten over wat je wel en niet moet doen zodat je nog betere datavisualisaties maakt.

De avond is bedoeld voor iedereen, dus de tracks zijn minder technisch van aard.

De agenda is als volgt:

17:30 Ontvangst en eten
18:15 Van Lanschot presentatie
18:25 Financiële overzichten (Henk Vlootman en Michiel Rozema)
19:15 Pauze
19:30 Datavisualisaties (Jeroen ter Heerdt)
20:30 Afsluiting en borrel
21:30 Einde avond

Register

Speakers