Event description

Op maandag 25 november zijn we voor het eerst te gast bij GoDataDriven in Amsterdam.

De avond zal in het teken staan van DAX.

Vanaf 18:00 ben je van harte welkom voor een hapje en een drankje. Daarna zullen twee sprekers voor jullie klaarstaan.

De avond zal worden afgetrapt door Marnix Jansen. Marnix is een ervaren Power BI trainer en consultant. Hij zal jullie meenemen in de DAX fundamentals. Vervolgens wordt het stokje overgenomen door Peter van den Bos. Hij is een ervaren Business Intelligence Consultant bij Finext en gaat dieper in over het analyseren over de tijd met DAX.

Tijdschema:

18:00 – 18:45: Ontvangst met hapje en drankje

18:45 – 19:00: Introductie door de Power BI Gebruikersgroep en GoDataDriven

19:00 – 19:45: DAX fundamentals – Marnix Jansen

DAX is de functionele taal waarmee analytische kracht aan een Power BI model kan worden toegevoegd. Daardoor kunnen verborgen inzichten vanuit de data in een model worden verkregen zodat het mogelijk wordt om, naast het visualiseren van de data, ook analyses op die data te verrichten. Met als uiteindelijke doel het in kaart brengen van het verhaal wat zich achter de cijfers afspeelt.

Tijdens deze sessie zal ingegaan worden op de meest wezenlijke concepten binnen de DAX taal, en daarbij vooral evaluatie context: in DAX is het resultaat van een formule niet alleen afhankelijk van de formule zelf, maar ook van de context waarbinnen die formule wordt geëvalueerd. Deze concepten zullen aan de hand van praktijkvoorbeelden worden gedemonstreerd.

19:45 – 20:00: Pauze

20:00 – 20:45: DAX de essentie: analyseren over de tijd – Peter van den Bos

Een van de belangrijkste eigenschappen van een goede rapportage is het afzetten van waardes in de tijd. Peter van den Bos laat jou in deze presentatie zien hoe je dit kan realiseren door middel van een goede datatabel. Ook zal hij alle ins en outs wat betreft periode vergelijkingen in Power BI doornemen, zodat je na de presentatie precies weet hoe je deze kan implementeren! De presentie is geschikt voor beginners maar ook interessant voor ook voor de Business- en Financial Controllers.

20:45 – 21:30: Borrel

Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus reserveer zo snel mogelijk! Hopelijk mogen we je verwelkomen op 25 november.

Register