Event description

Op woensdag 14 december is de laatste avondsessie van 2022! We zijn te gast bij Victa in Enschede, we treffen elkaar bij FC Twente / Grolsch Veste. We hebben ruimte voor 80 deelnemers.

We starten om 17:30 met een maaltijd en drankjes, en de mogelijkheid om in contact te komen met andere personen uit de Power BI Community.

Na een aftrap door de stichting, start Armand van Amersfoort van Victa, zijn sessie over hoe storytelling het design van je dashboard naar een hoger niveau kan brengen.

Armand van Amersfoort is Visual Engineer bij Victa en met meer dan 30 jaar UI/UX ervaring zeker geen rookie in de wereld. Zijn Power BI designs gaan met grote regelmaat viral op LinkedIn. Het is dan ook geen wonder dat Microsoft hem benaderde om mee te kijken naar de visuals van de toekomst. In zijn presentatie laat hij zien hoe storytelling door middel van design een absolute meerwaarde is voor jouw Power BI rapportages

Na een korte pauze start Bas Schuurmans van Valcon met zijn sessie over rapport documentatie. Rapport documentatie is altijd een discussiegebied tussen ontwikkelaar en gebruiker. Gebruikers willen graag op een eenvoudige manier inzicht hebben over de ontwikkelde rapportages en voor ontwikkelaars is het een lastige taak dit allemaal up-to-date te houden.
Het documenteren van rapportages is veelal een handmatig actie en ditmoet op meerdere punten onderhouden worden. In de werkelijkheid blijft dit vaak achterwege, waardoor de informatie niet actueel is. Het is echter wel degelijk mogelijk om de meta-data uit Power BI te halen om vervolgens hier een documentatie rapport mee te maken.

Aan de hand van een klantcase zal Bas het gebruik van geautomatiseerde rapportdocumentatie toelichten:
– hoe hij dit bij een klant heeft geïmplementeerd
– welke stappen er zijn ondernomen
– en een demo documentatierapport tonen

Bas Schuurmans werkt 8 jaar voor Valcon (prev. VIQTOR DAVIS) als Principal Business Analytics Consultant. In deze jaren is hij voornamelijk werkzaam geweest aan de front-end kant. Hier heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan met Dashboarding & Reporting en zich gespecialiseerd in datavisualisatie & datastorytelling. Binnen Valcon is hij actief betrokken bij de Front-End Engineering Offering om kennis en ervaring binnen en buiten het bedrijf te delen. Bas is enthousiast, bedreven en creatief met Power BI bezig om innovatieve zaken te bedenken, maken en te implementeren.

Registratie is nu open via onderstaand registratieformulier dus meld je snel aan.

Programma:
17:30 – 18:30: aankomst & eten / drankje
18:30 – 19:30: intro & presentatie van Armand van Amersfoort
19:30 – 19:45: pauze
19:45 – 20:45: presentatie van Bas Schuurmans
20:45 – 21:30: borrel & netwerken

Register