Event description

LET OP: Avondessie is dus op woensdag 14 september en niet op 7 september zoals in een eerder plaatje stond (ook plaatje van de mailing). Onze excuses voor het eventuele ongemak!

De zomerstop is voorbij en op woensdag 14 september zijn we te gast bij New Nexus in Haren. We starten om 17:30 met een warme maaltijd en de mogelijkheid om in contact te komen met andere personen uit de Power BI Community.

Na een aftrap door de stichting en New Nexus, start Sebastiaan van den Brink, BI specialist & Data Scientist bij New Nexus, om 18:40. Hij laat ons zien hoe je met een standaard werkwijze snel klaar bent met het bouwen van een centraal datamodel. Wanneer binnen een organisatie meerdere personen of afdelingen rapporten ontwikkelen is het van belang dat er één centraal datamodel wordt gebruikt, om één waarheid binnen de organisatie te garanderen. Steeds meer organisaties kiezen voor een aparte Power BI Dataset oplossing als centraal model. De razendsnelle ontwikkelingen binnen Power BI en de community hebben voor vele handige extra’s gezorgd die meer gebruiksgemak, betere beheersbaarheid en een snellere bouw geven.

Rond 19:30 hebben we een korte pauze en daarna start Ynte Jan Kuindersma, Senior Technology Advisor en Developer bij BIRD Automation, zijn sessie over Power Automate. Hij laat zien hoe Power BI kan worden gecombineerd met Power Automate. Als je op een geautomatiseerde manier gegevens uit Power BI wilt exporteren, dan zijn er een paar opties: Gepagineerde rapporten exporteren, de Power Automate knop in Power BI gebruiken maar sinds kort ook een Web API aanroep. Je kunt dan via een DAX Query gegevens exporteren uit een Power BI dataset en deze vervolgens opslaan in een database.

Over Sebastiaan:
De wereld van data is geweldig! Het is een prachtige mix van analytisch denken, programmeren, visualiseren en daarmee samen tot nieuwe inzichten komen. Ik leid mijzelf daarom ook graag breed op. Inmiddels heb ik ervaring opgedaan in Data Engineering, Business Reporting, Data Science en het Power Platform. Met deze allround mix van kennis en een specialisatie in Power BI weet ik beter de onschatbare waarde van data te herkennen en in te zetten.

Over Ynte Jan:
Ynte Jan Kuindersma is Senior Technologie Adviseur en Ontwikkelaar bij BIRD Automation. Naast programmeren is hij een enthousiast docent en spreker op ontwikkelaarsconferenties. Mensen om hem heen vinden hem een levendig, prettig persoon om mee om te gaan. Hij is zeer geduldig en loyaal. En zeer volhardend in het vinden van de beste manier om een oplossing te vinden voor een gegeven probleem.

Parkeren is geen probleem: New Nexus ligt aan P+R terrein A28 Haren II. Maar voor de deur van New Nexus zelf is ook beperkt ruimte.

Registratie is nu open en wees er snel bij, op=op: we hebben een mooie kleinschalige setting van maximaal 50 deelnemers!

Register