Event description

Nu we allemaal thuis zitten, zullen ook de activiteiten van de Power BI Gebruikersgroep er anders moeten uitzien. Voor de Power BI Gebruikersdag moeten we allemaal nog (veel) geduld hebben, maar de online-wereld biedt ook nieuwe kansen. We zijn blij twee online events te kunnen aankondigen met sprekers van de andere kant van de wereld: niemand minder dan Reza Rad en Leila Etaati uit Nieuw-Zeeland. Reza spreekt op maandag 11 mei en Leila op dinsdag 12 mei.

Reza Rad is een van de bekendste MVP’s en Microsoft Regional Director op het gebied van Microsoft BI. Hij is auteur, trainer, spreker en consultant. Reza is naast vele conferenties bekend van zijn RADACAD blog https://radacad.com/blog en zijn boek en trainingen ‘Power BI from Rookie to Rock Star’.

Leila Etaati is de eerste Microsoft AI MVP in Nieuw-Zeeland. Ze is als data scientist gepromoveerd aan de University of Auckland en is BI-consultant, trainer en spreker bij conferenties over de hele wereld. Samen met Reza staat ze aan de leiding van RADACAD, waar ze ook blog over Microsoft AI.

Data Preparation Tricks You Should Know for Power BI Solution

Reza Rad, maandag 11 mei, 20.00 uur

Een van de belangrijkste stappen in de ontwikkeling van een Power BI-oplossing is het voorbereiden van data. In deze sessie leer je een aantal tips en trucs rond datatransformatie, die je elke dag kunt gebruiken om je data een betere vorm te geven voor het in Power BI te importeren. De Power Query tips die je in deze sessie krijgt, kunnen in vrijwel elke Power BI-oplossing worden toegepast.

Charticulator: Create Custom Visual with No Code in Power BI

Leila Etaati, dinsdag 12 mei, 20.00 uur

Er zijn verschillende manieren om custom visuals te maken voor Power BI, zoals programmeren in Javascript of gebruik van R of Python code. Charticulator van Microsoft Research is een nieuwe manier om custom visuals te maken zonder dat je code hoeft te schrijven. In deze sessie leer je de Charticulator-omgeving kennen en zie je hoe je heel eenvoudig nieuwe soorten grafieken maakt. Ook leer je hoe je deze nieuwe visuals in de vorm van een pbiviz-bestand in Power BI Desktop gebruikt.

Registratie

We hebben deze keer niet te maken met beperkte capaciteit voor eten en zaalruimte, maar ook onze online tools hebben beperkingen. Daarom is het toch nodig om je aan te melden. Je kunt je voor elke sessie apart aanmelden. Wil je beide sessies bijwonen, schrijft je dan voor beide apart in!

Na registratie ontvang je per email voor aanvang van het evenement alle benodigde details om online te kunnen deelnemen.

Register