Event description

Op dinsdag 18 juni zijn we voor het eerst te gast bij VX Company in Baarn. Het thema is AI and Lie with Power BI.

Vanaf 17:30 is er ontvangst inclusief eten, dus zorg dat je op tijd bent en alvast andere Power BI gebruikers kunt leren kennen.

AI (18:30 – 19:30)
Onze host gaat de avond aftrappen. Hein Heuver en Milan Schneider van VX Company gaan samen met jou op ontdekkingsreis om eenvoudig verborgen verbanden te vinden in data met behulp van Power BI:

Power BI introduceert in een rap tempo nieuwe AI functionaliteiten en visuals. Met deze nieuwe Power BI AI features wordt het jou steeds eenvoudiger gemaakt om AI toe te passen op business vraagstukken en het ontdekken van tot op heden verborgen inzichten en verbanden.

In deze sessie nemen ze je mee in de wereld van deze nieuwe Power BI AI features. Ze laten je zien hoe je als analist de verschillende AI toepassingen het meest effectief kunt inzetten. Extra aandacht schenken ze aan de eerste van een reeks officiële Power BI AI visuals, waarbij ze aan de hand van een aantal cases uit de praktijk antwoord geven op de vragen:
– Wat is er nieuw?
– Hoe pas je de nieuwe AI mogelijkheden het beste toe?
– Wat gebeurt er eigenlijk achter de schermen?
– Yes een nieuw inzicht! Hoe nu verder?

Lie (19:45 – 20:45)
De tweede sessie wordt verzorgd door Bas Land van HSO. Hij gaat samen met ons en Power BI de wereld verkennen van Fake News.

“Tegenwoordig zijn fake news en alternative facts eerder de regel dan de uitzondering in het nieuws. In deze sessie neem ik je mee langs een paar principes van het presenteren van jouw verhaal aan de hand van data, ongeacht of de data jouw verhaal echt ondersteunt.

Omdat Power BI zo laagdrempelig is kan iedereen zomaar fantastische grafieken maken. Het is dus ook heel makkelijk om mensen te misleiden aan de hand van data.
Ik hoop dat je aan het einde van deze sessie snapt hoe je data kunt misbruiken, zodat je bij het bouwen van jouw rapporten deze fouten niet maakt. Of juist wel, als dat je doel is ;-)”

Na afloop is er nog de gelegenheid om na te praten en te borrelen.

Praktische informatie
Parkeren kan aan beide kanten van het pand.

Register