Oproep

De Stichting Power BI Gebruikersgroep is eind 2017 opgericht door Henk Vlootman, Michiel Rozema, Edgar Walther en Chris Woolderink.

Zij zagen dat er in Nederland veel mensen zijn die Power BI (willen) inzetten om meer te bereiken

Om deze Power BI-gebruikers te ondersteunen, organiseert de stichting avondsessies, waar jij als bezoeker altijd gratis aan kunt deelnemen. Ook de ticketprijs voor de jaarlijkse Power BI Gebruikersdag ligt ver onder de kostprijs, zodat we toegankelijk en laagdrempelig blijven. Wij opereren hierin onafhankelijk van Microsoft, waardoor er ook ruimte is om kritiek of beperkingen binnen Power BI te benoemen tijdens onze evenementen.

Het belangrijkste is waarschijnlijk wel de kennisdeling. Sprekers leren door hun Power BI kennis te delen en bezoekers raken geïnspireerd om de opgedane kennis toe te passen. Mocht je daarna tegen een probleem aanlopen, dan kun je hopelijk terecht bij iemand anders uit onze gebruikersgroep die jou verder kan helpen.

We benaderen jullie nu met een speciale oproep. Door persoonlijke omstandigheden zijn we namelijk per direct op zoek naar nieuwe bestuursleden. Henk en Edgar zijn onlangs afgetreden als bestuurslid en ook Michiel zal dat binnenkort doen.Dit betekent concreet dat de functies voorzitter, penningmeester en secretaris opnieuw ingevuld moeten gaan wordenDe rol van penningmeester kan hopelijk vervuld gaan worden door een van de financials uit onze gebruikersgroep. Voor elke functie binnen de stichting geldt dat deze op vrijwillige basis wordt uitgeoefend.

We zoeken mensen met bestuurlijke ambities en/of ervaring. Je hoeft absoluut geen Power BI expert te zijn, maar uiteraard zou het leuk zijn als je er wel affiniteit mee hebt.

De stichting staat momenteel voor een aantal uitdagingen. Zoals bekend is de Power BI Gebruikersdag van 2020 niet doorgegaan en hopen we deze in maart 2022 eindelijk in te halen. Er gaat behoorlijk wat geld om en dat vraagt om competente bestuurders. Als bestuurslid kun je ook een rol gaan spelen in de organisatie van de PBIG-activiteiten.

Heb je interesse, of wil je meer weten? Stuur dan uiterlijk vóór 31 mei a.s. een bericht naar chris <apestaartje> pbig.nl.

Met vriendelijke groet,

Chris en Michiel. 

Stichting Power BI Gebruikersgroep 
www.pbig.nl